Category Archives: Некатегоризовано

У сусрет највећем празнику Васкрсењу Господа Исуса Христа, наш вероучитељ Саша је са ученицима 8.р. приказао рад Душана Костића рађен графитном оловком.

МАРТ, МЕСЕЦ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

На иницијативу Друштва за српски језик и књижевност, март се обележава као месец српског језика.

Ученици и наставници српског језика и књижевности из свих основних школа на подручју наше општине припремили су низ активности. Прва таква активност је снимање кратких спотова: Како се каже и Зашто се каже. Циљ ових спотова је да се укаже на граматичка и правописна решења недоумица које муче многе од нас, а и да се објасне одређени фразеологизми који живе у говорном језику.

У нашој школи ученице 6.разреда Милица, Дина и Софија, уз подршку наставнице српског језика Јелене Зрнић, објасниле су правописна правила кроз краћи драмски приказ.

https://fb.watch/jDIgbvyfG-/

У оквиру дана Франкофоније организовано је вече француске поезије у градској библиотеци у Паланци.Учествовали су ученици осмог разреда Софија Станојевић и Филип Миладиновић.

Наш ученик 8.разреда Сава Стојковић освојио је 2.место (1.ранг) на окружном такмичењу из хемије 👏👏👏
Честитамо и ученику и наставници хемије Зорици Марковић 👏👏👏

Наши ученици

Вук Станојловић је освојио 1. место, а Сава Стојковић 2. на Општинском из хемије

👏
👏
👏

Честитамо ученицима и наставници Зорици Марковић.

Колектив ОШ “Станоје Главаш”, Глибовац

Дан државности

Данас је 15. фебруар, један од најзначајнијих датума за историју Срба, будући да је био прекретница и да се њиме данас обележавају Дан државности и Дан уставности, а пада на велики празник Сретење Господње. Овај датум је прилика да се подсетимо ко смо и шта су све радили наши преци да би нам сачували отаџбину. Ово је прилика да се сетимо устаника, похода на слободу и рађања модерне српске државе. Свим суграђанима и нашим ученицима честитамо празник 🇷🇸

Колектив ОШ “Станоје Главаш”, Глибовац

ОБАВЕШТЕЊЕ за родитеље будућих првака

Упис у први разред школска 2023/24. год.

Родитељима ће и ове године бити доступна услуга еЗаказивање за упис и тестирање детета у основној школи у периоду од марта до маја 2023. године. Заказаног дана ће педагог извршити тестирање будућег првака.

Родитељи приликом уписа не подносе ниједан документ у папирном облику- подаци из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта и здравственог информационог система се прибављају по службеној дужности, електронским путем у самој школи.

Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да родитељ донесе у школу извештај лекара.

Школа је у обавези да по службеној дужности прибави Уверење о похађању обавезног предшколског програма.

У ПРВИ РАЗРЕД школске 2023/24. године уписују се деца рођена од 1.3.2016. до 28.2.2017.

У први разред се уписује свако дете које до почетка школске године има најмање шест и по, а највише седам и по година.

Изузетно, детету се може одложити упис у први разред за годину дана, у складу са посебним законом.

Дете које има од шест до шест и по година уписује се у први разред након провере спремности за полазак у школу. Школа организује проверу спремности.

Ако је дете старије од седам и по година, због болести или других разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања. Претходну проверу знања обавља тим састављен од наставника разредне наставе, педагога и психолога школе уважавајући стандарде постигнућа и ценећи најбољи интерес детета.