ОБАВЕШТЕЊЕ

Свакога дана од 8.00, шест дана у недељи, биће емитовани посебно припремљени образовни садржаји за ученике основних школа. Часови ће се емитовати на РТС Канал 3 према распоредима. Распореди ће бити објављени на сајту Министарства просвете www.rasporednastave.gov.rs
За све ученике од 1. до 7. разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима од по два часа дневно.
За све ученике 8. разреда емитоваће се садржаји у блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.
Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где ученици могу накнадно (и више пута) прегледати садржаје истог дана или наредних дана.
Оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје.
Ученици су у обавези да комуницирају са својим одељењским старешинама и предметним наставницима, размењују информације, траже додатну подршку и обавештења, извршавају задате домаће задатке, вежбања у радним свескама, састављају есеје и извештаје, нализе, презентације, илустрације и цртеже. У договору са сваким наставником, ученици ће користити неки од облика комуникације: смс, вибер, скајп…
На располагању су и онлајн платформе Моја школа, Zoom, Microsoft Teams …
Упутства и препоруке за коришћење ових платформи моћи ће да се нађу на интернет страници www.rasporednastave.gov.rs и њихово коришћење је бесплатно.

This entry was posted in Некатегоризовано. Bookmark the permalink.